top of page

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΗΛΙΑΔΗ

Είτε είστε νέος στη μελισσοκομία και θέλετε πρακτική εκπαίδευση είτε απλώς ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη μελισσοκομία και τον κόσμο των μελισσών, τα μαθήματα μελισσοκομίας μας θα σε ενθουσιάσουν.

Η MELEFSIS φιλοξενεί ένα πλήρως λειτουργικό μελισσοκομείο που βρίσκεται στην υπέροχη Βουλιαγμένη με εκπληκτική θέα την απέραντη θάλασσα και την ξακουστή Λίμνη της Βουλιαγμένης. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία παρέα με τον γνωστό μελισσοκόμο και Youtuber Πέτρο Ηλιάδη! Η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, με λίγο περπάτημα, οπότε να έχεις μαζί σου άνετα παπούτσια!

Σεμινάρια Μελισσοκομίας 2022

 

Ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος και youtuber Πέτρος Ηλιάδης με 1000 μελίσσια σας μεταφέρει τις γνώσεις του, τα μυστικά της μελισσοκομίας και σας εισάγει σε ένα νέο κόσμο.

Ο κόσμος της μέλισσας και του περιβάλλοντος μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. Ξεφύγετε από την κατήφεια της πόλης και ελάτε στον τοπικό παράδεισο της Βουλιαγμένης για μία ολοκληρωτική εμπειρία.

 

Που απευθύνεται:

Σε ανθρώπους που επιθυμούν να μπουν στον κλάδο της μελισσοκομίας είτε ερασιτεχνικά ως χόμπι, είτε επαγγελματικά. Σε ανθρώπους που θέλουν ένα χόμπι ψυχοθεραπευτικό. Σε νέους που ψάχνουν έναν επαγγελματικό τρόπο ζωής κοντά στη φύση. Στους φυσιολάτρες που θέλουν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια της μέλισσας. Σε εκείνους που θέλουν με μεράκι να φτιάχνουν το μέλι για τους δικούς τους ανθρώπους. Σε ανθρώπους που επιθυμούν να φτιάξουν ένα έξτρα εισόδημα ως συμπλήρωμα. Σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους διεισδύοντας εις βάθος σε μια πανάρχαια τέχνη. Σε εκείνους που ψάχνουν διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε ανθρώπους της πόλης που θέλουν να φύγουν πίσω στο χωριό έχοντας μία επαγγελματική βάση μαζί τους ως πλεονέκτημα.

 

Γιατί μελισσοκομία;

Η μελισσοκομία είναι ένας δυναμικός κλάδος για την Ελλάδα καθώς η χλωρίδα της χώρας μας σε συνδυασμό με το ξηροθερμικό κλίμα της παράγουν τον απόλυτο θησαυρό που είναι το μοναδικό σε γεύση μέλι παγκοσμίως. Η ζήτηση για μέλι παγκοσμίως είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Γιατί η ενασχόληση με τη φύση μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί βλέποντας της ζωή της μέλισσας μπορούμε να εισβάλουμε σε ένα κόσμο διαφορετικό και να αντιληφθούμε ένα νέο σύστημα κοινωνίας πολύ διαφορετικό από αυτό των ανθρώπων.

 

Που θα γίνουν:

Στον κόλπο της Βουλιαγμένης Αττικής σε ένα μικρό παράδεισο ακόμα ανέγγιχτο από την ανθρώπινη δραστηριότητα

 

Πόσες ώρες διαρκεί το σεμινάριο και τι περιλαμβάνει:

Τα σεμινάρια γίνονται σε 4 Σάββατα η 4 Κυριακές ανάλογα με το πρόγραμμα  που θα επιλέξετε. Οι 4 συναντήσεις μας θα είναι των 2.5 ωρών και μετά το πέρας κάθε μαθήματος θα παραλαμβάνετε θεωρητική ύλη σε ηλεκτρονική μορφή στο mail σας. Η ύλη που έχουμε συγκεντρώσει είναι έργο ζωής από Καθηγητές Μελισσοκομίας, Κτηνίατρους, μελετητές και Γεωπόνους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην μέλισσα. Η ύλη που θα σας παρέχουμε θα σας συντροφεύει για 10 και πλέον χρόνια στην ενασχόληση σας με τη μελισσοκομία και καλύπτει όλα τα βήματα που χρειάζονται για μία επιτυχημένη μελισσοκομική πορεία.

 

Πρακτική Μελισσοκομία:

Μαζί θα ανοίξουμε μελίσσια και θα δείτε από πρώτο χέρι πως λειτουργούν οι κώδικες επικοινωνίας των μελισσών. Πως να ξεχωρίζετε μέσα στην κυψέλη τη βασίλισσα, τους κηφήνες, τις εργάτριες. Θα αντιληφθείτε πολύ γρήγορα τις εργασίες που γίνονται σε ένα μελίσσι και τους ρόλους που έχει κάθε έντομο μέσα σε αυτή την κοινωνία.

Θα δούμε τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να γίνει κάποιος μελισσοκόμος αλλά και τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να πάρουμε μέλι. Θα μιλήσουμε για τους εχθρούς των μελισσιών αλλά και τις ασθένειες τους.

 

Βεβαίωση:

Με το πέρας των σεμιναρίων μπορούμε να σας χορηγήσουμε βεβαίωση παρακολούθησης 10 ωρών μελισσοκομίας.

 

Δώρο:

Με το πέρας των μαθημάτων θα παραλάβετε δώρο σε ηλεκτρονική μορφή ύλη για την παραγωγή βασιλικού πολτού και βασιλισσών. Επίσης θα έχετε δικαίωμα συμμετοχής στην μελισσοκομική ομάδα Melefsis μέσω viber αφού προμηθευτείτε την sim card. Μπαίνοντας στην ομάδα Melefsis θα μπορείτε σε όλη την μετ’ έπειτα μελισσοκομική σας πορεία να ρωτάτε απορίες πάνω στη μελισσοκομία, θα μπορείτε να στέλνετε video και φωτογραφίες με τις ερωτήσεις σας και τα μέλη της ομάδας θα είναι πάντα διαθέσιμα για εσας. Θα είναι ένα εργαλείο που θα είναι δίπλα σας εώς στήριγμα σε κάθε μελλοντικό βήμα ανάπτυξης και πιστέψτε με οι ερωτήσεις είναι πολλές.

 

Κόστος:

200 ευρώ με το ΦΠΑ

 

Προϋποθέσεις:

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα πρέπει να έχουν κάνει μία εξέταση σε αλλεργιολόγο και δεν πρέπει να είναι αλλεργικοί. Για την ασφάλεια των εκπαιδευόμενων θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί μελισσοκομική στολή και γάντια. Εάν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε μόνοι σας μπορούμε να σας τα παρέχουμε κατόπιν συνεννόησης.

 

Μην το σκέφτεστε πολύ, μία απόφαση είναι που θα αλλάξει τη ζωή σας για ΠΑΝΤΑ.

ΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα προϊόντα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2106561501

Email  Εγγραφών

Follow

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page